Programma

 

 Volgens Artikel 12 van De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens heeft iedereen recht op privacy. Deze rechten komen steeds meer onder druk te staan door ‘noodzakelijke’ registratie van alles wat je online en daarbuiten doet.

De documenten van Edward Snowden hebben ons laten zien dat we niet meer zonder meer uit mogen gaan dat we privacy hebben.

Met ‘Privacy is dood, lang leve de privacy’ willen we laten zien dat welke bedreigingen er nu zijn voor je eigen privacy maar ook wat je kunt doen om deze toch te behouden.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Het kan zijn dat er voor koffie e.d. wel betaald moet worden, afhankelijk van de locatie. Een kleine donatie tijdens het evenement wordt op prijs gesteld.

U kunt het volledige programma hier downloaden (PDF).

Donderdag 17 April – Documentaire ‘Panopticon’ – Concordia

Controle op onze levens neemt toe, en privacy verdwijnt. Maar hoe gebeurd dit precies en wanneer gaan we de gevolgen echt merken? Met opening door Dave Borghuis en na de documentaire een Q&A met de producent Peter Vlemmix

Meer informatie

Zaterdag 19 April – Lezing Brenno de Winter :  “Ik heb niets te verbergen, maar dat gaat je niets aan!” – HUB Twente
Brenno de Winter is een Nederlandse onderzoeksjournalist met specialisatie in IT-beveiliging en privacy. Brenno is bekend geworden met informatieverzoeken op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en met zijn publicaties over het kraken van de OV-chipkaart.

Meer informatie

Vrijdag 25 April – Lezing Arjen Kamphuis : “Overheid past niet op onze privacy, dus doe het zelf.” – TETEM kunstruimte

Dankzij Edward Snowden kunnen de ergste vermoedens van security specialisten nu met documentair bewijzen besproken worden.  Het tijd om ons de belangrijkste vraag te stellen: wat gaan we er aan doen?

Meer informatie

Zaterdag 3 Mei – Martijn van der Veen : “Hoofdpijndossier privacy” – Bibliotheek Enschede

Martijn, privacyconsultant en projectleider, kijkt met vertrouwen naar de toekomst (mits goed geregeld). Is kritisch zonder activist te zijn. Publiceert over privacy en projectmanagement, bureaucratie, zorgverzekeringen en slimme meters.

Meer informatie

Zaterdag 10 Mei – Lezing Douwe Schmidt  : “Het is een rot netwerk, maar het is wel ons netwerk” – TwentseWelle

Het internet is een fundamenteel verkeerd begrepen technologie waar we met de dag meer afhankelijk van zijn. In mijn bijdrage aan het Privacy Event Enschede zal ik ingaan op de politieke kant van het net.

Meer informatie

Zaterdag 17 Mei –  Privacy Cafe – TkkrLab / Performance Factory

Bij het Privacy Café leer je je persoonlijke gegevens te beveiligen. Zie het als digitale zelfverdediging. We gaan in deze workshop praktisch aan de slag met software die dit mogelijk maakt.  

Meer informatie

Inschrijven

Wilt u bij een lezing aanwezig zijn? Schrijf u dan hier in.

Alle informatie is ook beschikbaar in Perskit Privacy Enschede.

Gold sponsors : 

 madison_gurkha

hxx_small