Douwe Schmidt

“Het is een rot netwerk, maar het is wel ons netwerk”

Datum : Zaterdag 10 Mei 2014
Tijd : 14:00-15:00
Entree: Gratis
Locatie : TwentseWelle, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede

DouweSchmidt

Internet is een illusie van vrije communicatie. Mail is een simulatie van een gesprek. Sociale site als Facebook zijn een luchtspiegeling van onze vriendengroep. 

Het internet is een fundamenteel verkeerd begrepen technologie waar we met de dag meer afhankelijk van zijn. In mijn bijdrage aan het Privacy Event Enschede zal ik ingaan op de politieke kant van het net. Op welke manier bepalen de politieke keuzes bij het opzetten van dit wereldomvattende netwerk ons huidige gebruik en hoe kunnen we de controle en surveillance die daardoor mogelijk is een halt toeroepen.

Douwe Schmid werkt sinds drie jaar voor het duurzame en bewuste internet bedrijf Greenhost. Daarnaast zet hij zich als vrijwilliger in voor digitale burgerrechten beweging Bits of Freedom en organiseert hij een maandelijks Techno-Activism meetup. In die hoedanigheid benadrukt hij herhaaldeijk de politieke kant van het net en probeert hij de farce van waardevrije technologie te ontmaskeren. Op 17 mei zal hij ook het Privacy Cafe organiseren samen met enkele andere stamgasten.

Wilt u bij deze of andere lezing aanwezig zijn? Schrijf u dan hier in.

Volg Douwe op Twitter : @dosch

Website : https://dosch.it